Over

Geschiedenis
Het YMCA Gospel Choir is in 1982 opgericht door enkele vrijwilligers van YMCA Scheveningen. Het koor heeft sindsdien niet stilgestaan! Er wordt voortdurend gewerkt aan muzikale ontwikkeling, mede met hulp van jonge, conservatorium geschoolde musici. Hierdoor zijn de klankkleur en stijl van het koor geworden tot wat ze nu zijn.

Een eigen(tijdse) stijl
De stijl van het koor is ‘contemporary gospel music’, oftewel eigentijdse gospelmuziek. Op het repertoire staan nummers van onder andere Paul Baloche, Steven Curtis Chapman en Kirk Franklin en er wordt regelmatig gewerkt aan eigen nummers, geschreven door koorleden en de dirigent. Maar of er nu eigen nummers worden gezongen of een gezang tijdens de samenzang in een kerkdienst, alles wordt gebracht in een eigen stijl. Zo heeft het YMCA Gospel Choir een uniek en herkenbaar geluid!

Optredens en opnames
Het YMCA Gospel Choir heeft een bijdrage geleverd aan vele (bijzondere) kerkdiensten. Daarnaast heeft het koor meegewerkt aan diverse evenementen zoals de cd opname en de live tour van Kees Kraayenoord, maar ook een radio opname met het Metropole orkest. Verder heeft het koor vele eigen concerten in kerken en theaters georganiseerd, waaronder 12 concerten met Linda Wagenmakers.

Het koor bestaat op dit moment uit ruim 65 leden uit de hele Haagse regio. Het koor beschikt over een eigen band. De algehele muzikale en creatieve leiding is in handen van dirigent Rob Buis.

Discografie

Het YMCA Gospel Choir heeft in de loop der jaren diverse CD’s en DVD’s uitgebracht.

2016 – Come Closer (live CD)
2010 – Het is volbracht (live cd Kees Kraayenoord)
2009 – On the road (studio CD)
2008 – Raise the roof (live DVD)
2004 – Coming home (DVD single)
2001 – Help is on the way (live CD)
1997 – Rain on me (studio CD)

Hier vindt u een aantal nummers en impressies van onze optredens: